Ottaviano Brut Nature DOCG “sui lieviti”
Prosecco "na kvásku" představuje původ současného šumivého prosecca, které je charakteristické živými, jemnými a nepřetržitými bublinkami, které jsou na patře velmi osvěžující a příjemně dráždivé.
Typické květinové a ovocné vůně této odrůdy jsou elegantně definované a intenzivní a jsou doprovázeny podmanivou vůní suchého pečiva.
Ottaviano, naše šumivé víno na kvasinkách, bylo vyrobeno „starodávnou metodou“, stejně starou jako kořeny rodiny Collalto, které sahají až do roku 958, kdy král Berengario daroval vinice na kopcích Susegana praotci Rambaldovi I. Historie rodiny se odvíjí po staletí lásky ke své zemi a také mnoha experimentů v odvětví vína. Je to hrabě Ottaviano Antonio, nazývaný také „farmářský hrabě“, který s prozíravou vizí nejvíce přispívá k inovacím a pokládá základy toho, co bude moderní vinařství.
Prosecco „na kvasnicích“ představuje původ současného šumivého prosecca, vizi, kterou před více než 100 lety mělo jen málo osvícených mužů.
Kategorie: | Vína |
---|
Typologie | šumivé víno |
Alergeny | Siřičitany |
Objem | 750 ml |
Pokyny pro skladování | Uchovávejte na chladném místě |
Doporučení k servírování | Podávejte při 8-10 °C, před otevřením lahev jemně obraťte. |
Země původu | Itálie |
Hrozny | Glera min. 85 %, Verdiso a Bianchetta |
Obsah alkoholu Zbytky cukru |
12,0 % 0 g/l
|
Barva | Na pohled má krásnou, jasnou slámově žlutou barvu. |
Chuť | Typické květinové |
Párování | Hodí se ke všem rybím pokrmům, včetně korýšů, rizota se zeleninou a houbami, předkrmům se sýry a uzeninami. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.