Neohodnoceno

GAIO CONEGLIANO - VALDOBBIADENE PROSECCO SUPERIORE D.O.C.G. EXTRA DRY MILLESIMATO

Jedná se o nejžádanější styl Prosecca na dnešním trhu, protože plně respektuje charakter svého hroznu a teritoria. Zároveň uspokojí současného milovníka šumivého vína, který touží po stále hladších vínech. Gaio je vyvážené, svěží Prosecco s nádechem akácie a květu černého bezu. Jeho perlení je fascinující a vytrvalé a lehká kyselost vyrovnává vliv cukrů a celkovou strukturu vína.

Bosco del Gaio, z lombardského "Gahagi" - zakázané a vyhrazené místo, se nachází v polovině kopce San Salvatore a směřuje na jih. Les byl vždy velkým zdrojem bohatství pro komunitu, která zde nalezla dřevo, zvěř a chutné ovoce.
Tento krásný háj, který lemoval úrodu a vinice, byl vyhrazen pro hradní pány; Už hrabě Rambaldo VIII tam chodil na lov a sbíraly se tam lesní plody, houby a lahodné kaštany, které obohacovaly hostiny na zámku.
Vzácné místo vyhrazené pro pár vyvolených, jako je naše Gaio, harmonické a rafinované prosecco s vůní akácie a květů černého bezu.

 

Skladem (>5 ks)
Kód: 141
Značka: Collalto
390 Kč
Kategorie: Vína
Zboží
Garance doručení
nepoškozeného zboží
Vouchery
Vouchery k zakoupení
pro vaše blízké
Typologie šumivé víno
Alergeny Siřičitany
Objem 750 ml
Pokyny pro skladování Uchovávejte na chladném místě
Doporučení k servírování Podávejte při 6-8 °C
Země původu Itálie
Hrozny Glera a další původní odrůdy jako Verdiso a Bianchetta, pocházející výhradně z vlastních vinic.

Obsah alkoholu

Zbytky cukru

11,5 %

15 g/l
Barva Na pohled má krásnou slámově žlutou barvu.
Chuť Buket, prostorný a rafinovaný, voní po zralé hrušce a zvláště jablku, spolu s velmi jemným květinovým nádechem. Křehká kyselinka vyrovnává vliv zbytkového cukru a celkové struktury vína, výsledkem je výrazně osvěžující víno s krásnými proporcemi. 
Párování Extra dry se perfektně hodí k uzenému masu, vegetariánským suflé, slané pěně, lehkým rybím vývarům, čerstvým a měkkým sýrům. 

 

 

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: